Podpora „bielej vrane“, pánovi Žarnayovi

od autora: | 4. júna 2013

Predsedníctvo NŠO vyjadruje podporu učiteľovi Otovi Žarnayovi, ktorý učí na Obchodnej akadémii na Polárnej ulici v Košiciach. Aj keď pán Žarnay nie je člen NŠO, ale člen OZPŠaV, tak si myslíme, že svojimi skutkami a správaním dokázal, že našim členom už dávno je. Pevne veríme, že sa OZPŠaV, ktorej je členom, zaň postaví a poskytne mu dostupnú právnu pomoc.

Pán Kolega Žarnay upozornil na mrhanie finančných prostriedkov daňovníkov, postavil sa vedeniu školy a školskému úradu KSK na čele s pánom Kandráčom. Za to sa mu „odmenilo“vedenie školy výpoveďou a šikanovaním.

Sme presvedčení, že postaviť sa za nášho kolegu pána Žarnay je našou povinnosťou. Myslíme si, že ľudí,  ako je pán Žarnay,  je v školstve stále málo. Takí  ľudia sú pre školstvo veľmi dôležití a sú akousi protilátkou voči spupnosti a arogancii ľudí v riadiacich pozíciách.

Mrzí nás, že za pána Žarnaya sa dosiaľ verejne nepostavil nik z jeho kolegov a kolegýň. Solidarita v kolektíve je základom dobrých vzťahov a aj základným kameňom fungovania úspešnej školy. Kým sa nezačneme kolegovia a kolegyne medzi sebou podporovať, tak budeme žiť v mravnej a zákonite, aj vo finančnej biede. Učiteľky a učiteľov si potom bude málokto vážiť…

Aby ste hlbšie vnikli do problematiky, tak si prečítajte blogy a informácie k prípadu pána Ota Žarnaya.

http://janmacek.blog.sme.sk/c/330283/Biela-vrana-v-skolstve.html
http://fararik.blog.sme.sk/c/330716/Otvoreny-list-ucitelom-z-OA-na-Polarnej-ulici-v-Kosiciach.html
http://peniazedoskol.blogspot.sk/2013/05/samosprava-kde-si-sa-schovala.html
http://peniazedoskol.blogspot.sk/2013/06/kandracovka-2-priatelia-z-basketbalu.html

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *