1. Snem NŠO v Nitre

od autora: | 5. mája 2014

Prvý snem od založenia NŠO sa konal 10.mája 2014 v Nitre, symbolicky v meste ustanovenia NŠO, po dvoch rokoch našej činnosti.

Snem prebiehal podľa pripraveného programu. Po rokovacích formalitách zreferovala M.Grafová o ceste NŠO od obdobia Bledomodrých stužiek po súčasnosť. Nové školské odbory priviali čerstvý vietor do odborárskej činnosti na Slovensku. Niektorí ich považujú za hrozbu, iní sa k nim utiekajú v prípade ohrozenia pracovných pozícií, či sporov na pracovisku. Solidárnosť, odvaha, ochota spolupracovať patria medzi základné aktivity NŠO.

Potešilo nás, že pozvanie prijal náš partner v boji za lepšie školstvo Slovenská komora učiteľov, ktorá vyslala svoju výkonnú riaditeľku pre Nitriansky kraj pani K.Vargovú. Opätovne sme sa utvrdili, že medzi nami vládne názorová zhoda na riešenie existujúcich problémov. Vzájomná a verejne proklamovaná spolupráca NŠO, SKU, ale aj ďalších inštitúcií a zriadení, kotré sa zaoberajú školstvom môže urýchliť ich riešenie.

Zo správy o hospodárení sa prítomní dozvedeli o spôsobe čerpania financií v priebehu dvoch rokov od vzniku NŠO. Tridsať percent sumy z členských príspevkov odvádzame do štrajkového fondu.

Jedným z najdôležitejších bodov snemu bolo prerokovanie a schválenie zmien v Stanovách NŠO, ktoré bolo potrebné urobiť, aby sme ich prispôsobili existujúcej štruktúre NŠO. Schvaľovací proces viedla podpredsedníčka NŠO A. Kováčová. Po schválení a potvrdení zmien Ministerstvom vnútra nové znenie stanov zverejníme.

Jednohlasne boli prijatí aj noví členovia do predsedníctva Janka Bartkovjaková a Ondrej Pastierik a do revíznej komisie Katarína Tošalová.

Prijatím uznesení a záverečnou diskusiou sme I.Snem NŠO ukončili.

 

Celý článok vrátane niekoľkých fotiek si môžte pozrieť tu:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *