Začiatok školského roka 2014/2015

od autora: | 5. septembra 2014

S neomylnou presnosťou je tu opäť…začiatok nového školského roka. Aj keď sme sa v čase veľkých školských prázdnin dočkali nejakých zmien: nový minister školstva, priemery známok, menej papierov, zmeny termínov testovania…viac tu, pozreli si ľadové oblievačky viacerých celebrít, k tomu podstatnému sa nám akosi nedarí dopracovať. Naše príjmy ostávajú na bode mrazu, hoci pán minister sa snaží, verejnosť stále závidí, učitelia sa stiahli, uspokojili, či rezignovali.

Žiadna zmena sa neudeje sama od seba, preto opakujeme výzvu všetkým neorganizovaným pracovníkom školstva, aby sa pridali, lebo sme presvedčení, že jedným z dôvodov chátrania školstva ako celku je slabá angažovanosť zamestnancov v odboroch.

Ponúkame naše najdôležitejšie ciele:

1. Priznať 13. plat pre zamestnancov školstva vo výške minimálne 90% tarifného platu.

2. Upraviť stupne v platových tabuľkách pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov do dosiahnutia dôchodkového veku.

3. Preplácať pracovnú neschopnosť (PN) vo výške 50% prvé 3 dni, ďalších 7 dní vo výške 70%.

4. Poskytnúť zamestnancom školstva stravné lístky s možnosťou voľby stravovacieho zariadenia, vrátane školskej jedálne.

5. 6% HDP do školstva.

6. Zmena zákona č. 317/2009 o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch, navrhneme explicitne uviesť, že učiteľ môže činnosť súvisiacu s priamou výchovno-vzdelávacou činnosťou vykonávať mimo pracoviska. Učiteľ teda nemôže mať pevne stanovenú pracovnú dobu.

http://www.nso.sk/79-uvodny-slider/76-ake-mame-ciele.html

Sú Vám naše ciele blízke? Pridajte sa k nám!

PaedDr. Ľudovít Sebelédi

predseda NŠO

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *