Minister vyzýva riaditeľov

od autora: | 4. februára 2015

NŠO už v minulosti poukázalo na neetické správanie niektorých riaditeľov škôl, ktorí cez letné prázdniny prepúšťali učiteľov.

Parlament už novelizoval zákon, podľa ktorého bude možné pracovný pomer na určitý čas dohodnúť s pedagogickým zamestnancom najkratšie do 31. augusta. Novela však vstúpi do platnosti až 1. marca a netýka sa teda pedagógov, ktorí uzatvorili zmluvy dovtedy….(http://www.webnoviny.sk/slovensko/clanok/925501-stop-prepustaniu-cez-prazdniny-ziadaju-ucitelia/)

Sme radi, že minister školstva Juraj Draxler dokázal na tento problém pružne reagovať. Ako dnes (23.2.2015) uvádza stránka Ministerstva školstvaOdborári mi hlásili, že sa to ešte stále deje. Prípadov nie je veľa, ale snažíme sa vytvoriť zoznam, aby sme presne vedeli, kde takéto problémy sú. Je dôležité, aby konali aj odbory a my sme pripravení zverejniť konkrétny zoznam škôl a tlačiť na riaditeľov, aby konali zodpovedne,“ povedal minister Draxler. Riaditeľov škôl preto dôrazne vyzval, aby takéto zmluvy predĺžili.  Je to nemorálne – na učiteľoch, ktorí vykonávajú náročnú prácu, takýmto spôsobom šetriť. Tam, kde sú takéto podozrenia, bude konať aj ministerstvo práce a bude vysielať na takéto pracoviská kontroly,“ uzavrel šéf rezortu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *