Od buka do duba…..

od autora: | 28. júna 2019

Budú učitelia platiť za odpis z registra trestov? Podľa verejne dostupných informácií vraj nie.

Je pozitívne, že poslancom Národnej rady  záleží na tom, aby v školstve pôsobili bezúhonní, morálne čistí, „úplne bez poškvrny“ učitelia.

Zvláštne je ale, že rovnaké morálne kritériá kladené na učiteľov, nehľadajú poslanci u seba. Neplatia pre členov vlády, starostov obcí, vedúcich rôznych úradov a štátnych podnikov. Oni nemusia dokazovať svoju bezúhonnosť prostredníctvom odpisu z registra trestov. Prečo?

Ďalej:

Kňazi, lekári, tréneri, psychológovia, animátori, vedúci krúžkov, táboroví vedúci …. tiež prichádzajú do priameho kontaktu s našimi deťmi a …?

Natíska sa aj ďalšia otázka: Ak učiteľ z mladíckej nerozvážnosti spáchal nedbalostný trestný čin, môže byť po dvadsiatich rokoch prepustený z práce?

Podľa nášho názoru by bol oveľa lepším riešením register osôb stíhaných za sexuálne násilie a pedofíliu, keď už teda chcete riešiť problém dvoch medializovaných prípadov priamo zákonom. Iná možnosť je sadnúť si, porozmýšľať, poradiť sa s profesijnými organizáciami a prijať rozumné a nediskriminačné opatrenia, nie strieľať od buka do duba.

Čo vy na to p. Smolíková, p. Petrák, p. Janíková, p. Bernaťák a ďalší, ktorí ste bez akejkoľvek odbornej diskusie tento paškvil pre nás učiteľov pripravili???

predsedníctvo NŠO

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *